Pół roku temu wizytowałem Browar Maryensztadt, gdzie miałem okazję spróbować dopiero co uwarzonych piw w ramach Projektu 30. Teraz spotkaliśmy się w przygotowywanym firmowym lokalu na warszawskiej Starówce aby sprawdzić, […]
Pół roku temu wizytowałem Browar Maryensztadt, gdzie miałem okazję spróbować dopiero co uwarzonych piw w ramach Projektu 30. Teraz spotkaliśmy się w przygotowywanym firmowym lokalu na warszawskiej Starówce aby sprawdzić, w jakiej formie jest już gotowy produkt. Na pierwszy ogień poszedł Barley Wine, później poprawiliśmy Imperialnym Bałtyckim Porterem. Zebrało się pokaźne grono degustatorów w skład którego wchodzili: Magda i Artur (Świątynia Piwa), Kamila i Mason (Żaba w Piwie, Jabeerwocky) oraz Dawid Kulbicki (PSPD). Karolina i Kuba pełnili funkcję gospodarzy. Zobaczcie jak prezentował się będzie lokal i co ciekawego będzie lane na nadchodzących festiwalach. No i oczywiście warto zerknąć jak tej wesołej gromadce smakowały piwa Maryensztadtu 🙂
Wszystko fajnie tylko ci okoliczni mieszkańcy to chyba nie dadzą posiedzieć klientom wieczorami 😦