ZIP TECH

Sztuka warzenia piwa

 

Kim jesteśmy?

Nie twierdzimy, że jesteśmy najlepszym i najstarszym producentem urządzeń do warzenia piwa. Twierdzimy, że jesteśmy innowacyjnym, międzynarodowym zespołem inżynierów, piwowarów i miłośników piwa z siedzibą na Węgrzech. Projektujemy i produkujemy urządzenia dla przemysłu piwa, wina i napojów bezalkoholowych.

 

Co robimy?

Naszą misją jest dostarczanie inteligentnych maszyn do inteligentnych celów: konsekwentnej produkcji wysokiej jakości piwa. „Inteligentny” oznacza dla Nas najwyższej jakości sprzęt o wysokim poziomie automatyzacji. Nasze systemy oszczędzają energię, obniżają koszty produkcji, a co najważniejsze w dzisiejszym szybko zmieniającym się świecie, czas. Będąc zaangażowanym w obsługę klientów z różnych dziedzin, o różnych celach, od warzenia piwa na małą skalę w domu, opracowywania receptur, uczenia się i otwierania browaru do produkcji przemysłowej lub po prostu rozbudowy istniejącego browaru.

ZiP TECH oferuje szeroką gamę systemów: od najmniejszych – 50-litrowy zestaw do warzenia po największe browary o pojemności ponad 5000 litrów. Ponieważ wierzymy, że dobre piwo może być warzone na wiele sposobów. Produkujemy sprzęt w wersjach manualnych, pół-automatycznych i w pełni automatycznych.

Jak pracujemy?

Ponieważ szukamy partnerów, zamiast kupujących, jesteśmy Twoim partnerem na każdym etapie projektu, zawsze starając się stworzyć coś nowego, coś innego. Dlatego oferujemy systemy na zamówienie. Mówimy nie tylko o projekcie, ale także o funkcjach technologicznych.

Od czasu naszej premiery w 1993 roku pasjonujemy się tym, co robimy. Wprowadzamy innowacje, tworzymy, wymyślamy. Współpracujemy z naszymi partnerami, aby zrozumieć stale zmieniające się potrzeby nowoczesnego przemysłu piwowarskiego i odpowiadać na nowe technologie, nowe opcje i nowe pomysły.

ZiP TECH to firma horyzontalna. Mając ponad 10 000 m² powierzchni produkcyjnej, nasze systemy budujemy w 100% w naszym zakładzie. Brak outsourcingu pozwala nam realizować wszelkiego rodzaju projekty.

 

W ZiP wdrożenie nowego browaru pod klucz, składa się z 13 kroków:

1. Lokalizacja przyszłego browaru

Zapewniając wszystkie informacje i wymagania potrzebne do wyposażenia, pomagamy wybrać idealną lokalizację dla twojego browaru

2. Koncepcja browaru

Po ustaleniu lokalizacji następnym krokiem jest zdefiniowanie koncepcji i skonfigurowanie browaru do potrzeb biznesowych i produkcyjnych.

3. Układ browaru – ergonomia

Zgodnie z Twoją koncepcją planujemy układ browaru w celu dopasowania do Twojej lokalizacji. Wykonujemy rysunki 3D – wizualizacja pozwala zaplanować następne kroki.

4. Planowanie projektu

Niezależnie od tego, czy chodzi o sprzęt brewpub, czy działalność przemysłową, tworzymy urządzenia w każdym stylu. Od nowoczesnej stali nierdzewnej ze szklanymi stopniami do tradycyjnej miedzi z elementami drewna. Jesteśmy otwarci, aby stworzyć coś zupełnie nowego.

5. Renderowanie 3D

Czasami obraz mówi więcej niż tysiąc słów, dlatego oferujemy rendering 3D. Aby pokazać, jak dokładnie będzie wyglądać Twój przyszły browar.

6. Przygotowanie projektu

Po zatwierdzeniu układu i projektu browaru przygotowujemy wszystkie plany lokalizacji browaru: woda, przyłącza energetyczne, plany kanalizacji, wymagania dotyczące pokrycia podłogi i ścian, kontrola temperatury i zaopatrzenie w wodę.

7. Nadzór postępu prac

Przed instalacją wysyłamy inżyniera na miejsce prac, aby upewnić się, że wszystko idzie zgodnie z planem i wytycznymi.

8. Produkcja

Ponieważ nie wierzymy w outsourcing, cała produkcja sprzętu odbywa się w naszym zakładzie na Węgrzech. Ogólnie rzecz biorąc, produkcja całkowicie nowego browaru zajmuje około 3 miesięcy kalendarzowych.

9. Wysyłka

Bezpiecznie i odpowiednio zapakowany sprzęt jest wysyłany ciężarówkami do dostaw w Europie oraz w kontenerach, do przesyłek między kontynentami.

10. Montaż i uruchomienie

Gdy elementy browaru znajdą się na miejscu, wysyłamy zespół specjalistów, który połączy to w całość i uruchomi nową instalację. Zajmuje Nam to około 2 tygodni kalendarzowych.

11. Rozpoczęcie warzenia piwa

Po uruchomieniu, nasz brewmaster szkoli przyszłych pracowników w zakresie prawidłowego działania systemu i warzy pierwszą partię razem z Tobą.

12. Usługi i utrzymanie

Po upływie okresu gwarancyjnego oferujemy przedłużoną gwarancję obejmującą roczne przeglądy konserwacyjne, pełne wsparcie techniczne przez telefon i Internet.

13. Partnerstwo

Celem ZIP jest pozyskanie długoterminowej współpracy z klientami. W razie zainteresowania dzielimy się naszymi najnowszymi osiągnięciami i badaniami, wszystkimi wydarzeniami związanymi z piwem, w których uczestniczymy lub organizujemy, a także jesteśmy zainteresowani kooperacyjnym warzeniem piwa.

 

Uważamy, że referencje mówią więcej niż słowa, dzielimy się tym, co nasi klienci mówią o ZiP:

Jesteśmy niezmiernie dumni z korzystania z browaru ZIPTECH

Thomas Palmer

Mondo Brewing Company, Wielka Brytania

„Wielkie podziękowania dla Twojego profesjonalnego i wydajnego zespołu instalacyjnego”

Carl-Henrik Höglund

Keppo Bryggeri, Finlandia

„Z dumą używamy ZIPTECH do produkcji naszych piw. Ten zaawansowany technologicznie sprzęt, pomaga nam wyznaczać nowe granice w warzeniu ”

Marcus Tybell

Browar Brewski, Szwecja

„Samo urządzenie to najnowocześniejsze maszyny: precyzyjne spoiny, niezawodne zespoły pomocnicze (sprężarka powietrza, agregat chłodniczy, pompy, przepływomierze), przemyślana konstrukcja, układ browaru pokazuje fachowość w zakresie projektowania, solidne oprogramowanie, szybka i przyjazna obsługa klienta (z każdego obszaru: administracyjnego i technicznego). ”

Arturo Santoni Rousselle

Bryggjan Brugghús, Islandia

Kontakt:

http://foodlines.pl/