PINTA w końcu na swoim! Po blisko 10 latach kontraktowego warzenia w zawierciańskim Browarze na Jurze oraz Browarze Zarzecze, chłopaki uruchomili produkcję w nowiutkim browarze umiejscowionym w Wieprzu k. Żywca. Okazją do wizyty było warzenie piwa, które zdobyło Grand Prix w IX edycji Warszawskiego Konkursu Piw Domowych im. Wojtka Trześniowskiego. To Session IPA autorstwa Pawła Twardaka.

Browar w szczegółach pokazał nam Ziemek Fałat. Potem zrobiliśmy jeszcze jedną rundkę z udziałem Michała Cebuli. Gotowi na zwiedzanie? Zapraszam!

 

1 komentarz »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.