Cieszyńska Bracka Jesień 2016 upłynęła pod znakiem świętowania 170-lecia Browaru Zamkowego i premiery jubileuszowego piwa – portera bałtyckiego leżakowanego 18 miesięcy z dodatkiem śliwki i płatków dębowych. Z tej okazji rozmawiam z Dominikiem Szczodrym, piwowarem Browaru Zamkowego. Jak smakuje jubileuszowy porter, dlaczego jest tak drogi i jaką sensację przekazuje nam Dominik?

4 Comments »

  1. Ja również miałem ten zaszczyt spróbować jubileuszowego porteru podczas Brackiej Jesieni i osobiście bardzo mi smakował. Zaskoczył mnie jedynie fakt, iż Kolega, który kupił go kilkanaście minut później miał w aromacie ogromne żelazo!!! Dziwne to, gdyż w moim szkle żadnych takich nut nie było – porównaliśmy oba szkła!!!
    Generalnie nie ma się do czego przyczepić, bo to piwo bardzo zbalansowane o naprawdę dobrym smaku, a degrengoladę na temat ceny niech sobie sknery schowają i kupią kratę Harnasia 😉
    Pozdrawiam!!!

    • Generalnie piwo leżakowało w jednym tanku (gotowego piwa jest 80 hl) więc nie ma mowy o różnicy pomiędzy tankami. Czy obydwa piwa nalane zostały z beczki? Ja w wersji beczkowej żadnego żelaza nie wyczułem.

      • Cześć. Tak. Obydwa były nalane z beczki przy czym każde z innego kranu. Czy to możliwe, że było coś nie tak z beczką? Tak się zastanawiam.
        Pozdrawiam!!!
        Darek

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s