Porter Jubileuszowy w Browarze Zamkowym Cieszyn
Cieszyńska Bracka Jesień 2016 upłynęła pod znakiem świętowania 170-lecia Browaru Zamkowego i premiery jubileuszowego piwa – portera bałtyckiego leżakowanego 18 miesięcy z dodatkiem śliwki i płatków dębowych. Z tej okazji […]
Ja również miałem ten zaszczyt spróbować jubileuszowego porteru podczas Brackiej Jesieni i osobiście bardzo mi smakował. Zaskoczył mnie jedynie fakt, iż Kolega, który kupił go kilkanaście minut później miał w aromacie ogromne żelazo!!! Dziwne to, gdyż w moim szkle żadnych takich nut nie było – porównaliśmy oba szkła!!!
Generalnie nie ma się do czego przyczepić, bo to piwo bardzo zbalansowane o naprawdę dobrym smaku, a degrengoladę na temat ceny niech sobie sknery schowają i kupią kratę Harnasia 😉
Pozdrawiam!!!
Generalnie piwo leżakowało w jednym tanku (gotowego piwa jest 80 hl) więc nie ma mowy o różnicy pomiędzy tankami. Czy obydwa piwa nalane zostały z beczki? Ja w wersji beczkowej żadnego żelaza nie wyczułem.
Cześć. Tak. Obydwa były nalane z beczki przy czym każde z innego kranu. Czy to możliwe, że było coś nie tak z beczką? Tak się zastanawiam.
Pozdrawiam!!!
Darek