MrocznyKochas11 grudnia spotkaliśmy się w Chmielarni na Twardej, aby spróbować wyjątkowe piwo od Kentakiego. ~100% Peated RIS urzekł mnie od pierwszego łyku, który miał miejsce na Craft Beerweek w Rzeszowie. Od razu zaproponowałem Kentakiemu, by zrobić imprezę z tym piwem uwarzonym w większej ilości. W końcu taki rarytas powinien być dostępny dla większej ilości osób! Pierwowzór nosił nazwę „Ciemna strona” i w zasypie miał szkocki słód Fawcett. Nowa wersja nazwana została „Mroczny Kochaś” i tu udziałami podzieliły się słodownie Fawcett i belgijskie Castle Malting. Jak wypadła nowa wersja? O tym oczywiście w wideodegustacji, którą przeprowadzam z Kentakim i Dominikiem. Kentaki nie tylko nazwoził swoje piwa ale też i fantastyczne przekąski – „tłuczone szkło” czyli porterową galaretkę z chili i absolutnie rewelacyjne algi moczone uprzednio w pikantnej galaretce. W bonusie mieliśmy okazję spróbować „Śniadaniowe” z Wieży Ciśnień, bardzo aromatyczną i treściwą dziewiątkę na Mosaicu. To niesamowite, że to piwo charakteryzowało się pełnią smaku po imperialnym torfowym stoucie. Można? Można!

Impreza była świetnym pretekstem, aby poświętować moje urodziny. Dzięki uprzejmości Pinty i Piwnego Podziemia mogliśmy raczyć się piwem za free, choć szczerze mówiąc daliśmy radę opróżnić tylko jedną beczkę świetnej Tropicalii. Kwas Beta poczeka zatem na poprawiny 🙂

14 Comments »

  1. Planuje zrobić cziczę czyli chiche 🙂 zbieram ślinę i kukurydze, ale obawiam się, że nie znajdzie się amatorów wielu. Tak, czy siak zrobię.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s