KwachyTakich właśnie rzeczy oczekuje po piwnych festiwalach – limitowanych wersji dostępnych wyłącznie podczas imprez. Atrakcyjność festiwali po polega na możliwości bezpośredniego spotkania i porozmawiania z piwowarami ale przecież też na degustacji wyjątkowych serii piw. SzałPiw na Warszawski Festiwal Piwa przygotował rzecz bezprecedensową – trzy owocowe kwasy fermentowane mieszanką z udziałem dzikich drożdży. Oto one:

Fragum ambitiosum – Ambitna truskawka
Prunum lascivum – Frywolna śliwka
Ribesium nigrum arcanum – Tajemnicza czarna porzeczka

i obecna na rynku od września Rubus idaeus maleficus – Złośliwa malina

Degustację wszystkich czterech przeprowadzam wraz z Jankiem Szałą!

2 Comments »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Google photo

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.