Kapitan Drake z Browaru Setka
Któż nie zna poznańskiej SetkaPub, jednego z pierwszych wielokranów w Polsce? To był pierwszy wielokran, w którym udało mi się przenocować 😉 Teraz Grzegorz, Seweryn i Maciek wkraczają na scenę […]
Polskie rzemieślnicze piwa i browary, relacje z imprez i wydarzeń czyli wszystko to, co w świecie polskiego dobrego piwa najważniejsze
Któż nie zna poznańskiej SetkaPub, jednego z pierwszych wielokranów w Polsce? To był pierwszy wielokran, w którym udało mi się przenocować 😉 Teraz Grzegorz, Seweryn i Maciek wkraczają na scenę […]
Któż nie zna poznańskiej SetkaPub, jednego z pierwszych wielokranów w Polsce? To był pierwszy wielokran, w którym udało mi się przenocować 😉 Teraz Grzegorz, Seweryn i Maciek wkraczają na scenę ze swoim piwowarskim projektem, a wspomaga ich bardziej doświadczony Wojtek Frączyk. Debiutanckie piwo, a jakże, uwarzone zostało w Browarze Widawa a jego styl to…Mojito Gose. Brzmi intrygująco, nieprawdaż?
Gadają jakieś bzdury.. Jak można zakwasić brzeczke lacto w 12 godzin, trzeba na to przynajmniej 48 godzin (żeby to miało jakiś sens). Druga rzecz po jaki gwint dodawać 25 kg słodu zakwaszającego skoro zakwaszone to było rzekomo przez bakterie ze słodów podstawowych. Albo są tak uchmieleni że nie wiedzą co mówią albo….
Próbowałeś kiedyś?
Dupy nie urywa. Dobre tylko na upały jak dla mnie.