ŻAPA vs ŽAPA – ślepy test!
Żywieckie American Pale Ale uwarzone w cieszyńskim Browarze Zamkowym czy Žatec-American Pale Ale z natolińskiego Browaru Artezan okaże się lepsze w ślepej degustacji? APA – sztandarowy obok AIPA styl nowofalowego […]
Polskie rzemieślnicze piwa i browary, relacje z imprez i wydarzeń czyli wszystko to, co w świecie polskiego dobrego piwa najważniejsze
Żywieckie American Pale Ale uwarzone w cieszyńskim Browarze Zamkowym czy Žatec-American Pale Ale z natolińskiego Browaru Artezan okaże się lepsze w ślepej degustacji? APA – sztandarowy obok AIPA styl nowofalowego […]
Żywieckie American Pale Ale uwarzone w cieszyńskim Browarze Zamkowym czy Žatec-American Pale Ale z natolińskiego Browaru Artezan okaże się lepsze w ślepej degustacji? APA – sztandarowy obok AIPA styl nowofalowego piwowarstwa. W wersji Grupy Żywiec chmielony pięcioma odmianami: polsko-niemieckim Magnum oraz amerykańskimi odmianami Chinook, Citra, Amarillo oraz Centennial. W wersji rzemieślniczego Artezana na pierwszy rzut oka wydaje się, że chmielone czeskim, klasycznym dla pilsów Žatcem (ŽPC – Žatecký poloraný červeňák). Jednak piwowarzy napisali o innej czeskiej, nowofalowej odmianie Kazbek oraz amerykańskim Ahtanum.
Jak wypadną obydwa piwa? Czy lepszy okaże się craft czy „crafty”? Zapraszam do obejrzenia!
Co to za knajpa jest? W tle widzę wiadukt przy Centralnym, nie przypominam sobie knajpy tam.
Hopsters, bynajmniej nie przy Centralnym 🙂
z fanpage’u GŻ wynika, że w sklepach jest już druga warka 🙂 piłem od razu gdy się pojawiło w sklepach i jakoś niedawno i zdecydowanie jeszcze to „zeszłoroczne” było lepsze choć wiadomo, że i tak nie ma co porównywać z craftem 🙂 mój wniosek: butelka butelce nie równa 😉 pozdrawiam
No, to nie tyle butelka butelce nie równa, tylko poszczególne warkii/partie piwa nie trzymają stałego poziomu…
no właśnie, to miałem na myśli 🙂