Hopsters27 sierpnia wystartował kolejny stołeczny wielokran. Na rynku robi się coraz ciaśniej ale uważam, że i tak jest jeszcze mnóstwo miejsca na tego typu lokale w Warszawie. Faktem jednak jest, że aby przyciągnąć do siebie ludzi, którym niespecjalnie jest po drodze, trzeba zaoferować coś extra. Taką rzeczą w Hopsters jest powierzchnia. Mają tu bowiem aż trzy piętra! Każde ma powierzchnię 70 m2 więc na ten moment to największy pod tym względem warszawski wielokran. Szkoda tylko, że na każde piętro przypada tylko jedna (!) toaleta, ale podobno na tym węźle sanitarnym nie można było już nic dostawić. Trudno, najwyżej bieganie w tą i z powrotem po schodach pomoże spalić dodatkowe kalorie.

W Hopstersie mamy 20 nalewaków, uwaga, z trzema pojemnościami w proporcjonalnych cenach! Cieszę się, że moje postulaty z knajpianego dekalogu są uwzględniane w nowych lokalach 🙂 Krany w większości obsadzone są przez krajowych rzemieślników, więc z mojego punktu widzenia to dodatkowy plus. Jak to w porządnym wielokranie, w piwnicy zainstalowana została chłodnia. Zapowiada się więc dobrze i mam nadzieję, że organizowane tu będą jakieś piwne eventy, a na kranach dostępne będą krajowe nowości.

Hopsters Multitap, Warszawa, al. Jana Pawła II 45 A lok. 56 wejście od ul. Nowolipki

www.facebook.com/HopstersMultitap

Recenzje na browar.biz

Lokal zakończył działalność z końcem listopada 2016 roku

8 Comments »

  1. Duży wybór piwa (głównie polskie browary rzemieślnicze) i całkiem przyjemna atmosfera. Jednak poziom kultury reprezentowany przez właścicieli (przynajmniej jednego z nich) pozostawia wiele do życzenia.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s