Szpunt_APASame Krafty wydają się być ulubioną miejscówką kontraktowców ze Szpunta bowiem to już trzecia ich premiera tutaj. Dla przypomnienia, tak było na imprezie pierwszej, inaugurującej ten piwowarski projekt. To co odróżnia Szpunta od pozostałych kontraktów to miejsce warzenia. Wielu miało wątpliwości czy w łaskim Korebie w ogóle da się uwarzyć porządne piwo. Szpunt pokazał że jak najbardziej, czego dowodem było świetne American Wheat. Tym razem ekipa Szpunta przywiozła do Warszawy dwa piwa w stylu APA. To jak wypadły możecie zobaczyć w materiale wideo. A niewątpliwym hitem wieczoru była degustacja dwóch wersji domowego RISa uwarzonego przez Piotrka Tomaszewskiego ze Szpunta. Piwo to zdobyło pierwsze miejsce w swojej kategorii na ostatnim Festiwalu Birofilia. Jak smakuje 18-miesięczna wersja tego piwa a jak kolejna, 7-miesięczna? Która z nich jest lepsza? Odpowiedzi na wideo 🙂

 

1 komentarz »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s