Kaliski „Złoty Róg” był pierwszym krajowym browarem restauracyjnym wykorzystującym urządzenia i technologię niemieckiej firmy Kaspar Schulz. Otwarcie browaru nastąpiło w listopadzie 2006 r. „Złoty Róg” mieści się na dwóch poziomach zabytkowej kamienicy – parter urządzony jest w piwowarskim klimacie (tu znajduje się warzelnia o wybiciu 2,5 hl), piwnica jest już bardziej surowa, a wrażenie potęguje zimnoniebieskie światło, którymi oświetlone są fermentory i tanki leżakowe. Zwrócić trzeba uwagę na możliwość degustacji próbek dostępnych tu piw, które podawane są w wyszukanym szkle o pojemności 100 ml.  Rzecz to ciągle rzadko spotykana w krajowych browarach restauracyjnych, choć prawdę mówiąc piw nie ma tu aż tak wiele, by nie zdołać wypić każdego z nich w trakcie wizyty.

Piwo: Pils, Weizen, Dunkel

Złoty Róg, Kalisz, Aleja Wolności 3

www.browarkaliski.pl

Recenzje na browar.biz

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

1 komentarz »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s