Byli „romantycy muzyki rockowej”, są i „romantycy polskiego craftu”. Ludzie, którzy w pojedynkę potrafią stworzyć browar i ogarniać jego funkcjonowanie. Poznajcie Tomasza Michalskiego, twórcę browaru rzemieślniczego z Ceceli pod Siemiatyczami. Jak wygląda propagowanie piwnej kultury na wschodzie Polski? Z którego piwa Tomasz jest najbardziej zadowolony i za ile można kupić piwo w browarze? Zapraszam na rozmowę przeprowadzoną w trakcie warszawskiej premiery w Samych Kraftach!

 

4 Comments »

  1. Haha, kwasowość od bakterii ze sodu, trochę was poniosło, chyba, że ten słód na fermentację rzucili…, najprawdopodobniej jakaś infekcja, być może podczas chmielenia na zimno, na tym to przecież żyje dożo rożnych rzeczy.

    Bardzo fajny lokal 😉

  2. Witam Panie Tomaszu Michalski.
    Wypowiada się Pan w Gazecie Wyborczej,że na Podlasiu:” pije się po to by się upić, nie dla przyjemności, smaku i aromatu”.
    Proszę Pana albo ma Pan rodzinne lub towarzyskie kompleksy, albo inteligencji Panu nie starcza żeby
    ogarnąć,że w każdym regionie żyją ludzie o różnych potrzebach duszy i ciała.
    Wstyd mi za Pana jeśli pochodzi Pan z Podlasia.
    Pozdrawiam.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s