Zasady serwowania piwa w wielokranie ver. 1.0
Pamiętacie wpis Po czym poznasz dobry wielokran czyli knajpiany dekalog? Nie ma co ukrywać, to był spory sukces i wielu stawiających pierwsze kroki w skomplikowanym świecie wielokranów ale też i […]
Polskie rzemieślnicze piwa i browary, relacje z imprez i wydarzeń czyli wszystko to, co w świecie polskiego dobrego piwa najważniejsze
Pamiętacie wpis Po czym poznasz dobry wielokran czyli knajpiany dekalog? Nie ma co ukrywać, to był spory sukces i wielu stawiających pierwsze kroki w skomplikowanym świecie wielokranów ale też i […]
Pamiętacie wpis Po czym poznasz dobry wielokran czyli knajpiany dekalog? Nie ma co ukrywać, to był spory sukces i wielu stawiających pierwsze kroki w skomplikowanym świecie wielokranów ale też i starych wyjadaczy, traktowało i traktuje je jak swego rodzaju wytyczne. Wytyczne człowieka, który z niejednego kranu piwo pił. Teraz nadszedł czas na kontynuację, ale po pierwsze w formie wideo, po drugie z lekkim dystansem do tematu. Lokal z dobrym piwem to przecież nie tylko pełne skupienia i powagi degustowanie ale też, a może przede wszystkim, zabawa w dobrym towarzystwie. Zapraszam zatem do obejrzenia krótkiego instruktażu jak serwować piwo w wielokranie!
Dropkick Murphis!
I jeszcze takie techniczne pytanie – jeśli nie ma nieużywanego papieru toaletowego to czy w ostateczności można użyć używanego?
Po wymyciu i wysuszeniu tak. Ale to wydłuża cały proces 😉
opcja degustacji i spijania piany, w trosce o Gościa oczywiście, wybitnie mi pasuje, nie potrzeba wtedy ściągi na kranie 🙂 i żart także by się barmanom wyostrzył, tym samym mniej przerażonych twarzy by stało za barem 😀
Jest jeszcze opcja „open bar” dla barmanów stosowana w niektórych lokalach. W końcu barman musi wiedzieć co serwuje. W takich przypadkach istotna jest jednak samodyscyplina 😉
Hej! To jest wrecz żenujaco niesmieszne 🙂 Polecam wrócić do tradycyjnych recenzji – w tym jesteś znacząco lepszy. Pozdrawiam!
Spokojnie, jest dywersyfikacja materiału. Tradycja i powaga też będzie chociaż wiadomo że zawsze podchodzę do tematu w specyficzny sposób 🙂
Bardzo fajny materiał. Poprawił mi humor, dzięki! 😀 Nie wiedziałem, że gdzieś dają 0.25L w cenie 50% 0.5L. Czas odwiedzić hopsters.
Dzięki! A proporcjonalna cena różnych pojemności to jedna z podstaw dobrego wielokranu!