0wcZ1fBPamiętacie wpis Po czym poznasz dobry wielokran czyli knajpiany dekalog? Nie ma co ukrywać, to był spory sukces i wielu stawiających pierwsze kroki w skomplikowanym świecie wielokranów ale też i starych wyjadaczy, traktowało i traktuje je jak swego rodzaju wytyczne. Wytyczne człowieka, który z niejednego kranu piwo pił. Teraz nadszedł czas na kontynuację, ale po pierwsze w formie wideo, po drugie z lekkim dystansem do tematu. Lokal z dobrym piwem to przecież nie tylko pełne skupienia i powagi degustowanie ale też, a może przede wszystkim, zabawa w dobrym towarzystwie. Zapraszam zatem do obejrzenia krótkiego instruktażu jak serwować piwo w wielokranie!

9 komentarzy »

  1. I jeszcze takie techniczne pytanie – jeśli nie ma nieużywanego papieru toaletowego to czy w ostateczności można użyć używanego?

  2. opcja degustacji i spijania piany, w trosce o Gościa oczywiście, wybitnie mi pasuje, nie potrzeba wtedy ściągi na kranie 🙂 i żart także by się barmanom wyostrzył, tym samym mniej przerażonych twarzy by stało za barem 😀

    • Jest jeszcze opcja „open bar” dla barmanów stosowana w niektórych lokalach. W końcu barman musi wiedzieć co serwuje. W takich przypadkach istotna jest jednak samodyscyplina 😉

  3. Hej! To jest wrecz żenujaco niesmieszne 🙂 Polecam wrócić do tradycyjnych recenzji – w tym jesteś znacząco lepszy. Pozdrawiam!

  4. Bardzo fajny materiał. Poprawił mi humor, dzięki! 😀 Nie wiedziałem, że gdzieś dają 0.25L w cenie 50% 0.5L. Czas odwiedzić hopsters.

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.