O ile Pracownia Piwa regularnie pojawia się na stołecznych kranach, to już jeden z jej założycieli czyli Tomek Rogaczewski bywa ostatnio w Warszawie relatywnie rzadko. Cenię jego krytyczny ogląd sytuacji […]
O ile Pracownia Piwa regularnie pojawia się na stołecznych kranach, to już jeden z jej założycieli czyli Tomek Rogaczewski bywa ostatnio w Warszawie relatywnie rzadko. Cenię jego krytyczny ogląd sytuacji na rzemieślniczym rynku i tym razem nie omieszkałem przeprowadzić wideorozmowy z Tomkiem. Okazją stało się kranoprzejęcie w Samych Kraftach, a w rozmowie udział wziął też Smakosz Grzegorz czyli nowy załogant na pokładzie browaru z Modlniczki. Czy piwo może bronić się samo czy potrzebuje marketingowego wsparcia? Jakie unikaty z Pracowni pojawią się niedługo na rynku i gdzie będą dostępne? I czy Czemu Emu czy Szkieletor smakują tak samo ciekawie jak się nazywają?
Pracownia Piwa to klasa swiatowa! Oby nie zeszła na psy jak dr brew
No sorry ale Dr Brew nigdy nie prezentował poziomu Pracowni, co nie oznacza że nie mieli kilku niezłych piw 😉
Pracownia Piwa to jedyny kraftowy browar w Polsce, na którym nigdy się nie zawiodłem. Piję piwo kraftowe od około trzech lat i nigdy żadne ich piwo nie miało wyraźnych wad. Chodzi mi o to, że piłem piwa z różnych (co najmniej kilkunastu jak nie lepiej) kraftowych browarów i każdy browar wypuścił jakieś piwo, które miało wady, oczywiście były to wady sporadyczne ale były a w Pracowni Piwa nigdy. Moim zdaniem Dwa Smoki to najlepsze piwo ostatnich lat polskiego kraftu, nic w nim dodać nic w nim ująć, po prostu genialne. Ponadto mają bardzo fajne mocno niedocenione lekkie piwa takie jak Róg Brackiej czy Big Chmielowski, które są tym czym powinny być piwa, czyli wszystko w nich jest w odpowiednich proporcjach bez głupkowatych i wycudowanych dodatków. Ich etykiety na butelkach 0,33 to mistrzostwo świata.
Pracownia Piwa to klasa swiatowa! Oby nie zeszła na psy jak dr brew
No sorry ale Dr Brew nigdy nie prezentował poziomu Pracowni, co nie oznacza że nie mieli kilku niezłych piw 😉
Pracownia Piwa to jedyny kraftowy browar w Polsce, na którym nigdy się nie zawiodłem. Piję piwo kraftowe od około trzech lat i nigdy żadne ich piwo nie miało wyraźnych wad. Chodzi mi o to, że piłem piwa z różnych (co najmniej kilkunastu jak nie lepiej) kraftowych browarów i każdy browar wypuścił jakieś piwo, które miało wady, oczywiście były to wady sporadyczne ale były a w Pracowni Piwa nigdy. Moim zdaniem Dwa Smoki to najlepsze piwo ostatnich lat polskiego kraftu, nic w nim dodać nic w nim ująć, po prostu genialne. Ponadto mają bardzo fajne mocno niedocenione lekkie piwa takie jak Róg Brackiej czy Big Chmielowski, które są tym czym powinny być piwa, czyli wszystko w nich jest w odpowiednich proporcjach bez głupkowatych i wycudowanych dodatków. Ich etykiety na butelkach 0,33 to mistrzostwo świata.