Pivovaria była drugim po Kaliszu browarem restauracyjnym (otwarcie kwiecień 2008 r.), wykorzystującym instalację produkcji niemieckiej firmy Kaspar Schulz. Wybicie warzelni to 5 hl. Na stałe w ofercie są cztery rodzaje miejscowego piwa, w tym zazwyczaj warzony sezonowo koźlak. Pivovaria to rzadko spotykane połączenie browaru restauracyjnego z klubem tanecznym więc w weekendy należy spodziewać się bardziej imprezowych klimatów (i opłaty za wstęp). Sam lokal mieści się w nastrojowych piwnicach XIX-wiecznej kamienicy, szkoda tylko, że postawiono tam krzesła i stoliki pasujące bardziej do kawiarni niż browaru.

Piwo: Pils, Pszeniczne, Bursztynowe, Koźlak

Pivovaria, Radom, Moniuszki 26

www.pivovaria.pl

Recenzje z browar.biz

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

1 komentarz »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s