Piwowarska tradycja wraca na ulicę Grzybowską w Warszawie! Czas wielkiej smuty po wyburzeniu Browarów Warszawskich i lat kolejnych, gdzie teren stał najpierw pusty, a potem stał się wielkim placem budowy mamy już za sobą. Umiejscowiony tu browar restauracyjny chce nawiązywać do tradycji, czego najbardziej widocznym dowodem jest zarówno jego nazwa ale też i lokacja w imponujących, ceglanych pomieszczeniach dawnej leżakowni. Ale to nie tylko wygląd czy marketingowe deklaracje. Tutejsi, dobrze znani w branży piwowarzy Dawid Bąk i Piotr Pszczółkowski startują z 18 stylami piwa, wśród których jest i nasze Grodziskie! W planach jest uwarzenie portera bałtyckiego na oryginalnej recepturze dawnych Browarów Warszawskich. Zresztą posłuchajcie sami, co mówią o pierwszych piwach!

A pełna wideorelacja z Browaru Warszawskiego wkrótce po otwarciu!

2 komentarze »

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.