chateau17Château dumnie dzierży miano pierwszego polskiego sour ale. Debiutujące w marcu roku 2013 w ilości zaledwie 200 litrów, pojawiło się ponownie w grudniu tego samego roku. Ta druga warka fantastycznie się rozwijała. Miałem przyjemność kosztować ją w czerwcu 2014 u Hasintusa, potem w lutym 2015 wraz z Albrecikiem, w końcu znów z Hasintusem w listopadzie 2016. Teraz na rynek wchodzi trzecia edycja Château, która leżakowała w drewnianych beczkach po czerwonym winie aż dwa lata! O najnowszej edycji rozmawiam z Hasintusem i Darkiem w przedpremierowej degustacji. Ile będzie butelek, kiedy piwo trafi na rynek, no i ile to wszystko będzie kosztować?

 

 

2 komentarze »

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.