cesky_tesin_coaPodczas ostatniej Brackiej Jesieni miałem przyjemność cofnąć się do dawnych czasów spod znaku Piwnych Czech czy Piwnej Prahy. Strony te już zapomniane i porzucone, no ale Czechy przecież nie zniknęły. Tyle tylko, że zostały na uboczu piwowarstwa spod znaku nowej fali, którą mocno się zachłysnęliśmy w ostatnich latach. Do Czech już nie jeżdżę, chociaż nie…Przecież odwiedzając Cieszyn regularnie zaglądam na lewy brzeg Olzy. Zatem zobaczcie, jak to wygląda w naszych ulubionych lokalach Czeskiego Cieszyna 🙂 Na początek Sepresso Bar. Kolejne odcinki wkrótce, stay tuned! Choć właściwie trzeba powiedzieć: Zůstaňte naladěni, další video již brzy!

Kolejny lokal to Restaurace MAX. Trafiliśmy tam, bo to było chyba jedyne miejsce w Czeskim Cieszynie gdzie lano świetnego pszenicznego Fénixa. Okazało się niestety, że piwo nie jest już produkowane. Zamiast tego próbuję nowości z Ostravara – Ostravar Mustang, który chmielony jest žateckým i kazbekiem. Do tego oczywiście coś na ząb 😉

Ostatnim przystankiem na trasie jest lokal, który dla niektórych stanowi przystanek pierwszy i ostatni 😉 W legendarnym U Huberta próbuję Radegasta w wersji tankowej oraz APA z serii Volba sládků! Czy w końcu uda się spróbować porządnego czeskiego pilsa?

2 Comments »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s