AbsztyfikantPodczas pierwszej edycji gdańskiego festiwalu piw rzemieślniczych Hevelka miałem okazję spróbować piw uwarzonych przez Łukasza Szynkiewicza w jego domowym browarze Absztyfikant. Łukasz od niedawna został członkiem ekipy kontraktowego Olimpu, niewykluczone więc, że jego receptury zostaną wykorzystane w szerszej skali. Wraz z Łukaszem oraz Karolem Kowalskim z Olimpu próbujemy Gose, American Wheat oraz Whisky Stout!

 

5 Comments »

  1. Świetna inicjatywa z piciem piw domowych na festiwalach!
    Mam nadzieje że będziesz to kontynuował!
    Piwowarstwo domowe niestety często przez blogerów z biegiem czasu jest traktowane po macoszemu mimo iż wielu z nich wyrosło z tego środowiska

    • Jeżeli na festiwalu spotykam piwowara domowego, który ma już swój dorobek a przede wszystkim ma swoje piwa na miejscu do degustacji, to zawsze jestem chętny na tego typu akcje 🙂

    • „Po macoszemu”, to mało powiedziane raczej jako amatorów którzy spadli z III ligi. Nieudaczników i frustratów, którzy widocznie za cieńcy są, aby założyć własny browar. Jeżeli amator wyśle swoje piwo na konkurs to na dobrą ocenę zasługuje może pierwsza trójka, a cała reszta to słabizna, natomiast jak ekstraklasa wypuszcza coś na rynek to wszystko stylowe bez wad pełna profeska, a krytyka traktowana jest jak obraza majestatu.
      W piwowarstwie domowym pozostaje cały czas bardzo wielu zdolnych ludzi.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s