To już kolejne po Pracowni Piwa oraz Pincie kranoprzejęcie w Jednej Trzeciej, tym razem z udziałem chłopaków z AleBrowaru. Było wszystko, co na takich imprezach być powinno czyli niezły wybór piwa, konkursy z nagrodami, prezent-niespodzianka no i najważniejsza sprawa czyli obecność osób tworzących browar. Michał Saks i Bartek Napieraj tym razem przyjechali bez Arka Wenty, mam nadzieję że przy kolejnej wizycie w marcu stawią się już w komplecie. A co do piwa to cały wieczór spędziłem przy dwóch piwach: wyraziście torfowym, treściwym Smoky Joe oraz (niestety podłączonym dopiero w połowie wieczoru) świetnie pijalnym Black Hope. To ostatnie ma zmienioną recepturę, ze zmniejszoną goryczką. Przypomniało mi to trochę sytuację z podobnie świetnie pijalnym Hopus Pokus z Pinty. A no właśnie, jednak ważnej rzeczy zabrakło na tej imprezie – nowego piwa 😉 A zatem do marca!

I jeszcze współpracowy materiał od HoppyNews.com czyli rozmowa z Michałem i Bartkiem!

2 Comments »

  1. W istocie to dość zaskakujące że najlepszym piwem alebrowaru jest smokyjoe.
    Ja także je uwielbiam.
    Bezapelacyjnie fenomen jeśli chodzi o polską scenę.
    Jeśli chłopaki dopieszczą recepturę imperial smoky joe to jego degustacja może być lepsza niż seks.
    Już nie mogę się doczekać premiery tego imperiala.
    To może być killer który pozamiata.
    Życzę chłopakom z aleB. by ten imperial był nr1 na liście przebojów Docenta za rok 2015.
    Oby tylko nie wyszło zbyt wysokie wysycenie.

    • Lista przebojów, dobre 😉 No ale przyjdzie nam na tego imperiala trochę poczekać, natomiast ja czekam na soura! A lepsze niż seks jest tylko piwo i seks 😉

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.