Browar Tumski
Browar Tumski otwarty został w 2008 roku, jako drugi z płockich minibrowarów. Zlokalizowany w XIX-wiecznej kamienicy na płockim rynku, wykorzystuje urządzenia dostarczone przez firmę Kaspar Schulz (wybicie warzelni 2,5 hl). […]
Polskie rzemieślnicze piwa i browary, relacje z imprez i wydarzeń czyli wszystko to, co w świecie polskiego dobrego piwa najważniejsze
Browar Tumski otwarty został w 2008 roku, jako drugi z płockich minibrowarów. Zlokalizowany w XIX-wiecznej kamienicy na płockim rynku, wykorzystuje urządzenia dostarczone przez firmę Kaspar Schulz (wybicie warzelni 2,5 hl). […]
Browar Tumski otwarty został w 2008 roku, jako drugi z płockich minibrowarów. Zlokalizowany w XIX-wiecznej kamienicy na płockim rynku, wykorzystuje urządzenia dostarczone przez firmę Kaspar Schulz (wybicie warzelni 2,5 hl). W tumskim mamy dwa poziomy: parter to część restauracyjna z warzelnią, część piwniczna to klimatyczne ceglane sklepienia idealnie towarzyszące piwnym posiedzeniom. W piwnicy datowanej 350 lat wstecz znajdują się tanki fermentacyjne i leżakowe. Browar oferuje 6 rodzajów piw, z czego na uwagę zasługuje rzadko warzony w rodzimych minibrowarach stout.
Piwo: Jasne, Pszeniczne, Pszeniczno-miodowe, Karmelowe, Stout, Marcowe (sezonowo)
Browar Tumski, Płock, Stary Rynek 13