Browar Tumski otwarty został w 2008 roku, jako drugi z płockich minibrowarów. Zlokalizowany w XIX-wiecznej kamienicy na płockim rynku, wykorzystuje urządzenia dostarczone przez firmę Kaspar Schulz (wybicie warzelni 2,5 hl). W tumskim mamy dwa poziomy: parter to część restauracyjna z warzelnią, część piwniczna to klimatyczne ceglane sklepienia idealnie towarzyszące piwnym posiedzeniom. W piwnicy datowanej 350 lat wstecz znajdują się tanki fermentacyjne i leżakowe. Browar oferuje 6 rodzajów piw, z czego na uwagę zasługuje rzadko warzony w rodzimych minibrowarach stout.

Piwo: Jasne, Pszeniczne, Pszeniczno-miodowe, Karmelowe, Stout, Marcowe (sezonowo)

Browar Tumski, Płock, Stary Rynek 13

www.browartumski.pl

Recenzje na browar.biz

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s