Browar został uruchomiony w sierpniu 2006 roku przez właściciela Hotelu Płock, Czesława Krakowskiego i dlatego też warzone tu piwa noszą nazwę „Krakowskie”. Piw dostępnych są cztery rodzaje, wszystkie fermentowane drożdżami fermentacji górnej. Wśród tego grona znajduje się też porter, co stanowi rzecz unikalną jeśli chodzi o komercyjne polskie browary. Miejsca tu jest niewiele, ale właśnie to stanowi o unikalnej atmosferze panującej w tym lokalu. Inaczej niż w innych minibrowarach dostaniemy tu tylko zakąski, za to ceny na nie i na piwo należą do najniższych w swej klasie.

Od czerwca 2013 pub jest zamknięty, piwo można zakupić w hotelowej restauracji.

Piwo: Jasne pełne, Ciemne, Ciemne mocne, Porter

Browar przy Hotelu Płock, Płock, Jachowicza 38

www.hotelplock.pl/pub

Recenzje na browar.biz

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

1 komentarz »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s