
Browar został uruchomiony w sierpniu 2006 roku przez właściciela Hotelu Płock, Czesława Krakowskiego i dlatego też warzone tu piwa noszą nazwę „Krakowskie”. Piw dostępnych są cztery rodzaje, wszystkie fermentowane drożdżami fermentacji górnej. Wśród tego grona znajduje się też porter, co stanowi rzecz unikalną jeśli chodzi o komercyjne polskie browary. Miejsca tu jest niewiele, ale właśnie to stanowi o unikalnej atmosferze panującej w tym lokalu. Inaczej niż w innych minibrowarach dostaniemy tu tylko zakąski, za to ceny na nie i na piwo należą do najniższych w swej klasie.
Od czerwca 2013 pub jest zamknięty, piwo można zakupić w hotelowej restauracji.
Piwo: Jasne pełne, Ciemne, Ciemne mocne, Porter
Browar przy Hotelu Płock, Płock, Jachowicza 38
www.hotelplock.pl/pub
Recenzje na browar.biz
Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.
Dodaj do ulubionych:
Lubię Wczytywanie…
Podobne
Piwa z kija spokojnie można się napić też poziom wyżej, w hotelowej restauracji i tam akurat są normalne dania obiadowe.