Karczma U Stacha
Przyległa bezpośrednio do Browaru na Jurze karczma jest idealnym miejscem na spróbowanie piw z Zawiercia. Piw beczkowych są dwa rodzaje: jasne oraz ciemne górnej fermentacji. To drugie szczególnie zasługuje na […]
Polskie rzemieślnicze piwa i browary, relacje z imprez i wydarzeń czyli wszystko to, co w świecie polskiego dobrego piwa najważniejsze
Przyległa bezpośrednio do Browaru na Jurze karczma jest idealnym miejscem na spróbowanie piw z Zawiercia. Piw beczkowych są dwa rodzaje: jasne oraz ciemne górnej fermentacji. To drugie szczególnie zasługuje na […]
Przyległa bezpośrednio do Browaru na Jurze karczma jest idealnym miejscem na spróbowanie piw z Zawiercia. Piw beczkowych są dwa rodzaje: jasne oraz ciemne górnej fermentacji. To drugie szczególnie zasługuje na uwagę, gdyż jest rzadko spotykanym w naszym kraju, rasowym ejlem. W godzinach pracy browaru można zamówić 2-litrowy dzbanek piwa nieflitrowanego, nalanego wprost z tanka leżakowego.
Wygląd karczmy określić można sentencją „koń jaki jest każdy widzi”, a obrazu dopełnia ustawiony w jej pobliżu wysłużony MiG. W środku panuje styl rustykalno-myśliwsko-skansenowo-piwniczny. Aż chciałoby się, by bogactwo wystroju tego miejsca znajdowało odzwierciedlenie w jeszcze większym wyborze zawierciańskich piw.
Karczma U Stacha, Zawiercie, Paderewskiego 114
1 komentarz »