Lapsang!

7 Comments »

  1. Wychodzi na to , że Tradition ma potencjał 🙂 , zresztą coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to właśnie chmielenie w zacierze powoduje te niesamowite efekty.

  2. Tak, chmiele tradycyjnie podczas warzenia, ale czasem nawet dodatkowo dodaje garść do brzeczki przedniej, czasem trzy garście do chłodzenia, ale ostatnio zawsze do zacieru. Chmielenie zacieru wbrew teoriom i opiniom nie praktyków wnosi do piwa oprócz aromatu również fajną goryczkę, moje piwko „puszczamy bąka” chmielone wyłącznie podczas zacierania było świetne, spytaj Kibiego.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.